Album Franta 1998 – Panini

Posted: 16 decembrie 2010 in Albume Campionate Mondiale

Album Franta 1998 – Panini

Editat de editura italiana Panini. Contine 561 stickere, primele 3 stickere sunt: trofeul, logo Franta 98, mascota competitiei Footix. Avem 10 stickere cu stadioanele competitiei.

Contine toate echipele participante la acest mondial, 32 la numar, primul campionat mondial cu 32 de echipe. Avem 18 stickere pentru 29 din cele 32 de echipe participante: 1 sticker pentru emblema, 1 sticker cu poza echipei, 16 stickere cu jucatori, mai avem 3 echipe care au stickere duble aceastea au mai putine stickere 10 la numar: 1 sticker pentru emblema, 1 sticker cu poza echipei si 8 stickere cu cei 16 jucatori. Echipele “ghinioniste”sunt SUA, Iran si Jamaica.

La acest album au fost mai multe probleme, in primul rand nu s-a editat echipa iranului din cauza ca cei de la Panini nu au avut licenta. Dupa mondial 2 publicatii au scos cate un set de stickere cu aceasta echipa, una din Italia si una din Anglia. Deci exista 2 variante eu am varianta iraniana cu echipamentul galben si Anglia in cealalta au echipamentul rosu. Tot la aceasta editie Panini a „omis” intentionat sau nu sa editeze in prima faza 3 dintre jucatorii englezi: Tony Adams, Robbie Fowler si Les Ferdinand din acest motiv cei 3 se gasesc foarte greu si sunt mai valorosi ca ale stickere din acest album. La toate acestea se mai adauga pierderea licentei pentru echipa nationala a Angliei pentru prima data avem parte de un steag in locul emblemei si de tricouri acoperite.

In acest album avem si echipa nationala a Romaniei cu urmatoarea formula: Bogdan Stelea, Dan Petrescu, Anton Dobos, Liviu Ciubotariu, Daniel Prodan, Tibor Selymes, Gheorghe Popescu, Dorinel Munteanu, Constantin Galca, Gabriel Popescu, Gheorghe Hagi, Viorel Moldovan, Gheorghe Craioveanu, Adrian Ilie, Marius Lacatus, Dumitru Stangaciu.

Comentarii
  1. Alex86 spune:

    eu cred ca Iranu’ nu a fost licentiat pentru ca era langa pagina cu USA 😀

  2. liviu7 spune:

    vinzi cumva albumul??

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s