Album Copa America 2011 Argentina – Panini

Posted: 19 noiembrie 2012 in Albume Copa America

Album Copa America 2011 – Panini

Album Copa America editat de cei de la Panini, dupa mai multi ani de stat pe bara Panini a intrat si pe piata Sud Americana. Primul lor album a fost o incercare mai nereusita. A vrut sa acopere competitia dar nu au avut licenta pentru ea asa ca albumul lor aparut in 2001 cu ocazia Copei America 2001 s-a numit Selectionatele Americane. Al doilea album Panini a fost cel din 2007 unde iar au avut probleme cand cei de la Salo au avut licenta pentru echipa Chile iar cei de la panini au pus in album niste stickere cu poze cu echipa, galeria si emblema dar nu poze cu jucatorii individuali. In 2007 cei de la Panini au avut licenta. Al fapt ciudat a fost cu echipa Mexicului care nu s-a regasit in pliculete si a aparut ulterior ca update la fel ca Iranul la WC 1998. Cei care au editat albume cu Copa America sunt cei de la Navarette care au editat continuu fiecare editie din 1995 pana in 2011 inclusiv.

Acuma despre albumul acesta. Consider ca este unu din cele mai reusite cu Copa America, calitatea este multe mai buna decat a editiilor precedente Panini sau Navarette. Cei de la Panini au introdus incepand cu acest album moda stickerelor cu datele jucatorilor imprimate direct pe sticker si nu in casuta corespunzatoare stickerului din album. De ce? Pai e mai simplu pentru ei ca nu stiu dinainte lotul echipelor participante si asa editeaza albumul fara probleme eventual inlocuind anumite stickere necesitand astfel mai putine stickere pentru update. Au fost atatea cazuri cand in albume s-au regasit jucatori in lotul echipelor participante la mondiale sau europene care nu au participat la competitie din motive de neconvocare sau accidentari.

Eu detin varianta Sud Americana a albumului mai exact varianta braziliana. Panini avand fabrici in Brazilia si Peru dupa cunostintele mele. La acest album a exista si varianta internationala editata de fabrica din Italia. Ca diferente intre cele 2 versiuni ar fi ca stickerele sud americane sunt ceva mai subtiri ca si foile albumului dealtfel iar stickerele lucioase au modele diferite, adica cele sud americane au exact acelasi model care a fost la WC 2010 Panini iar cele italiene au alt model asemanator WC 1998.

Albumul contine 348 de stickere. Pe prima pagina avem 3 stickere: 2 ce compun logoul competitiei si 1 ce reprezinta mascota Tangolero un nandu o pasare asemanatoare strutului. Pe coperta interioara avem stickerul 00 care reprezinta logoul Panini 50 cu ocazia sarbatorii a 50 de ani de existanta Panini 1961-2011. Pe urmatoarele pagini avem 16 stickere: 8 pentru stadioanele copetitiei si 8 cu imagini din orasele organizatoare. La Copa America avem 12 participante organizate in 3 grupe a cate 4 echipe unde participa cele 10 selectionate sud americane si 2 invitate. Pentru cele 12 participante avem cate 23 de stickere: 2 ce compun echipa, 1 emblema si 20 de jucatori. Echipele participante la aceasta editie au fost : Argentina, Columbia, Bolivia, Brazilia, Paraguay, Ecuador, Venezuela, Uruguay, Chile, Peru, Mexic si Costa Rica care a inlocuit echipa Japoniei care nu a mai participat din cauza dezastrului de la Fukushima. In album se regaste si echipa Japoniei dar cei de la Panini au scos un update cu Costa Rica. La sfarsitul albumului regasim niste pagini cu jucatorii mai importanti in actiune printre care: Rafael Marquez, Daniel Alves, Javier Mascherano, Angel Di Maria, Lucas Barrios, Robinho, Neymar, Sergio Aguero, Edinson Cavani, Diego Forlan, Haedo Valdez, Ronaldinho, Luis Suarez, Lionel Messi etc. Pe ultima pagina regasim trofeul competitiei compus din 2 stickere si statistica cu castigatoarele competitiei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s